De Ruyter_verwerking trauma bevalling

Je intuïtie en een blikseminslag

De bliksem is ingeslagen tijdens de bevalling, in jou. En dat doet iets met je. Nou ja, niet ‘iets’: héél veel! Dat doet iets met je hoofd, dat doet iets met je lijf, dat doet iets met jou als persoon. Waar je eerder feilloos op je intuïtie, op je innerlijke kompas kon varen, kan het nu heel goed zijn dat je dat kompas niet eens meer kan vinden.

Coach kraamtijd baby

Samen zijn

Als die band er niet is, dan voel je dat ook. Ook dan kan je het niet helemaal uitleggen. En toch merk je het veel eerder. Je merkt het door een onverklaarbaar gevoel. Iets op de achtergrond wat zit te knagen. Iets onrustigs. Dingen die je doet, waarvan je niet kan aanvoelen of het dan wel het juiste is. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je je kind niet stil krijgt en je partner wel. Of wanneer je weleens denkt: het is dat ze zeggen dat je van mij bent…

Ik bén niet die leuke lieve moeder

De dagelijkse gang van zaken is dat je er niet aan moet denken om te gaan ouder-kind zwemmen: al die blije moeders daar! Samen spelen is niet je grootste hobby, gezellig over de markt lopen – hoe dan? Want met het zweet op je rug bedenk je je steeds wanneer de volgende voeding moet en hoop je dat hij stil blijft. Daar kun je echt niet nog een gesprek bij voeren. En die ontbijttafel op zondag voelt meer als een verplichting dan iets anders.