De Ruyter Training en Coaching

Herken je dit?

 • Sinds de bevalling voel je je zo ontzettend in de war. Op het werk doe je je best om te laten zien dat je er gewoon weer bent. Maar eerlijk? Zelfs een simpel mailtje naar een collega duurt wel een half uur. En pas vroegen ze je mening tijdens de vergadering: normaal een zin afmaken lukte nog niet eens. Iemand grapte over ‘Wat slaapgebrek wel niet met je doet’, je hebt maar meegelachen. Maar je voelt dat er iets niet klopt, dit ben jij niet!
Coach_nare bevallingservaring_De Ruyter training en coaching
 • Boos? Explosief! Je moeder komt vandaag theedrinken. Ze vindt het maar wat fijn dat ze dan in haar eentje bij jou en je kindje is. Jij hebt hem speciaal zijn nieuwe pakje aangedaan: een stoer broekje met die leuke trui. Als ze bij de box staat zegt ze ‘Zulke kleintjes moeten toch niet in een spijkerbroek? Dat is veel te hard voor ze!’ Je kijkt haar aan en springt bijna uit je vel. Is het weer niet goed? Weet ze wel hoeveel moeite ik ervoor gedaan heb om hem hierin te persen? Je loopt naar de keuken om even adem te halen. Maar je slaat net te hard met de deur en die vloek ontschiet je toch.
 • Je voelt je schuldig. Je had het zo mooi opgeschreven in je bevalplan, het kon niet mis gaan! Maar toen het eenmaal zo ver was ging het toch anders: je kon niet van het bed af, onder de douche ging niet, de baby kon niet zo lang op je buik blijven liggen. Je hebt wel je bevalplan gegeven, waarom hebben ze dat niet gedaan? Je vraagt je af waarom je dit hebt laten gebeuren, waarom heb je niet gezegd dat je het anders wilde?
 • Nachtmerries… Badend in het zweet word je wakker – je bent dáár, weer aan het bevallen! Het duurt echt even voor je weet dat het voorbij is. Het is zó echt…in je slaap ben je alles weer opnieuw aan het doen: je ligt te bevallen, je wil wat zeggen maar ze horen je niet en de weeën gaan maar door. Zachtjes loop je naar de badkamer, even wat water drinken. Je zet je beker weg en kijkt in de spiegel: bleek en machteloos staar je jezelf aan. Komt hier dan nooit een einde aan?
 • Lijntje? Welk lijntje?? Het is bijna te eng om te denken, en soms komt het toch ineens in je op: hou ik wel van mijn kind? Je hebt je kindje in je armen en je zit hem te voeden. Je kijkt ernaar en denkt ‘Wat doet dit hier?’ Het voelt alsof er iets mist tussen jullie. Snel duw je die gedachte weg, dat kan toch niet zo zijn?
Coach_nare bevallingservaring_De Ruyter

Hoe zou het voor je zijn als

 • Je je weer jezelf voelt. Je jezelf weer herkent en normaal kunt nadenken.
 • Prikkels en opmerkingen langs je heen gaan en je ontspanning voelt.
 • Dat beklemmende schuldgevoel wegzakt, over je bevalling, over jezelf.
 • Je weer de regie hebt over wat er in je hoofd gebeurt. Als je hoofd je niet steeds weer meeneemt terug die bevalling in.
 • Dat kleine wezentje echt als van jou voelt, helemaal bij jou hoort.

Dat is mogelijk als je mijn traject ‘Verder na een nare bevalling’ volgt

Het traject bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur waarin we samen aan de slag gaan. Dit doen we iedere 2 weken.

Wat het jou oplevert

 • Je herkent jezelf weer terug. En in die vergadering kun je je mening in één keer verwoorden, zelfs met slaapgebrek!
 • Na een goed bedoelde opmerking van je moeder zeg je tegen haar dat dat broekje best kan – zonder dat je van kleur verschiet of je de behoefte voelt om met een deur te gooien.
 • Je schuldgevoel is weggezakt. Je ziet nu dat het niet jouw schuld is dat je er weinig van je bevalplan terecht is gekomen.
 • Je hebt meer rust in je hoofd, je kunt je beter concentreren. De nachtmerries over je bevalling nemen af en de film van je bevalling die zich steeds in je hoofd afspeelde heb je uit gezet. Ze zijn simpelweg weg.
 • Je bent je kindje aan het voeden en ineens merk je dat je hart uitgaat naar dat hummeltje in je armen.

De investering voor het traject ‘Verder na een nare bevalling’ is €765,-. Betaling in termijnen is mogelijk, dit kan in 3 termijnen van €259,-.